Anna Bridgwater

I mine egne ord

Da jeg var barn, sagde jeg, at jeg ville være forfatter ligesom Barbara Cartland. Det er ikke sket endnu, men jeg har ikke opgivet!

Fællesnævneren for alt, hvad jeg arbejder med, er, at jeg beskæftiger mig med de store almenmenneskelige følelser og erfaringer. Jeg har skrevet om sorg, psykiske lidelser, forældreskab, kærlighed og lyst. For mig fungerer en tekst, når den rører ved læserens følelser eller vækker sanserne. Det er følelserne og sanserne, som forbinder os mennesker. Når jeg holder foredrag, forsøger jeg også at række ud og røre tilhørernes følelser, og foredraget er i mine øjne en succes, når der er blevet både grint og grædt.

Som ung læste jeg litteraturvidenskab, og så arbejdede jeg i mange år som journalist. Jeg skriver stadig artikler indimellem, men de seneste år har jeg først og fremmest arbejdet med lange tekster – som forfatter, oversætter og redaktør. To ungdomsromaner, et par lydbogsserier, ugebladsnoveller og en lang række fagbøger er det blevet til som forfatter. Som oversætter har jeg først og fremmest oversat romantiske romaner. Det er en grundlæggende menneskelig drift at stræbe mod harmoni og lykkelige slutninger, og det er det, romantisk fiktion kan. Jeg elsker også literary fiction, men fokus i mit eget arbejde er genrelitteraturen med en bred appel. Hvis jeg kan være med til at udbrede glæden ved at læse eller høre lydbøger, er jeg glad. Derfor er det især læsbarheden, jeg kigger på, når jeg redigerer andres tekster: Er sætningerne mundrette? Er sproget knudret? Er meningen tydelig og utvetydig? Det er de spørgsmål, som er vigtige for mig.

En dag, når jeg bliver en ældre dame med store hatte og pudder på kinderne, kan det være, at min drøm går i opfyldelse, og jeg bliver den næste Barbara Cartland. Indtil da bevæger jeg mellem genrer og tekster, der meget gerne må røre ved læserens hjerte.

forfatter redaktør journalist Anna Bridgwater undeskrift signature

Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Anna. Hun er velskrivende og god til at fange tonen i de opgaver, hun løser.

Louise Haslund-Christensen
tidl. redaktionschef, Gyldendals Forlag

… fantastisk og helt vildt inspirerende. Jeg har endelig fået det mod og den viden, der skal til, for at gå videre med mit eget bogprojekt!

Natasja Engholm
Deltager på kursus maj 2019

Anna Bridgwater er både lydhør og skarp redaktør og journalist.

Lene Møller Jørgensen
Journalist, forfatter og redaktør hos Dansk Forfatterforening

kontakt mig:

eller følg mig på de sociale medier: